Links over bomen

Hieronder enkele links naar andere websites over bomen in binnen- en buitenland.
 

Nederland & BelgiŽ

De Bomenstichting in Utrecht, die zich richt op meer respect en zorg voor bomen. De site geeft informatie over boombescherming, juridische kwesties, boomverzorging, Monumentale Bomen en het Bomenfonds. Heeft een uitvoerige database met Monumentale Bomen in de buurt.

www.abedeverteller.moonfruit.com , Abe verzorgt o.a. boomwandelingen waarbij hij spannende verhalen vertelt over de betekenis van bomen in de mythologie.

www.bronnen.nl, centrum voor verspreiding van inheemse en houtige gewassen.                                               

www.bomenoverleven.nl, een site over de bevordering van initiatieven die natuur en milieu ten goede komen, met nadruk op bomenbescherming.

www.boombastik.nl

www.populierenland.com

www.robinia.nl

www.bomengids.nl

www.bostochten.nl

www.dendrologie.be

www.digitaldrawn.nl/bomen/index.html, een artistieke site over bomen in Vlissingen.

www.biebrzareizen.nl : via deze site krijg je informatie over een natuurreis naar Polen,

o.a. naar het oerbos Bielowieza

www.marcelkoggel.nl , een nieuwe site met foto's van fascinerende delen van bomen.

www.boudicca.de/bomen-nl.htm

www.cubra.nl/ bomen , een schitterende site met foto's en teksten van bomen in Brabant.

 

Duitsland

De Duitse Website Baumveteranen, unsere knorrigen Freunde, eveneens met fraaie bomenfoto's uit de RhŲn, een middelgebergte in centraal Duitsland, met vele links naar andere bomensites.

Andis Alte Bšume ( www.alter-baum.de) , een nieuwe Duitse website van Andreas Ludwig over oude bomen, met inmiddels vele foto's van oude bomen en een bomenforum.

Een andere nieuwe Duitse website met zeer mooie bomenfoto's http://www.bemerkenswerte-baeume.de

Nog een recente website over bomen in Duitsland, met goede en informatieve foto's en uitvoerige informatie over vele Duitse boomveteranen: http://www.altebaeume.de/index.html

www.baumkreis.de

www.pilsak.de (prachtige bomenfoto's)

www.wunschbaum.de - over bomen en wat zij voor mensen betekenen.

 

Groot-BrittanniŽ

De Website van het Bomenregister van Groot-BrittanniŽ, met wetenswaardigheden en foto's en een lijst met record-bomen; voor leden toegang tot het gigantische Britse Bomenregister met gegevens over vele duizenden individuele bomen.

Oude bomen forum Groot-BrittanniŽ - Ancient Tree Forum - leuke en informatieve website met een forum-pagina over oude bomen en oude bossen in Groot BrittanniŽ, met info over lezingen, akties en literatuur.

A World of Trees - www.geocities.com/jezmondo - Engelse website van Jeremy Wilson waarmee hij zijn passie voor bomen wil delen. 

TREEFEST: leuke en uitvoerige website over Bomen in Schotland , met onder andere een lijst van 100 "Heritage Trees" ofwel "Erfenis - Bomen" met foto's en beschrijvingen van vele schitterende oude bomen  in Schotland.   

www.spirit-of-trees.de

www.british-trees.com

Startpagina